Kakanjski tech div: Synergy soft d.o.o. lansirao trinaest softverskih projekata u samo šest mjeseci

Bh. startup softverska kompanija Synergy Soft d.o.o. Kakanj, bilježi sopstveni rekord u isporuci softverskih rješenja za domaće bh. klijente. Synergy Soft d.o.o. je kompanija koja je osnovana uz podršku podsticaja „Pokreni svoj posao u Kaknju“ i već ima četiri uposlenika koji su svoj radni odnos u oblasti softverske industrije upravo zasnovali u Kaknju.

Mladi razvojni tim Synergy Soft d.o.o. je svojim predanim zalaganjem i trudom, iskrenim odnosom prema klijentima i svesrdnom korisničkom i tehničkom podrškom uspio obezbijediti vlastiti poslovni prostor u Kaknju, gdje se razvijaju sljedeći softverski projekti za Sarajevo, Visoko, Zenicu, i ostale bh. gradove.

Kompanija je svoj prvi razvojni put započela u oblasti osiguravajućih društava, gdje je kreirala informacioni sistem za upravljanje unosima polica osiguranja sa kastomiziranim izvještajima po zahtjevu klijenta. Klijent čija je poslovna mreža raspostranjena na preko 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine i sa preko 50 uposlenika radi na softveru ove bh startup kompanije.

Proaktivnom marketing kampanjom „Znam šta hoću“, Synergy Soft d.o.o. je dobio povjerenje za razvoj, dizajn jednog od ti najveća informativna portala u našoj zemlji, u desktop i mobilnoj verziji, razvoj Android i IOS aplikacija, kao i CMS sistem za upravljanjem sadržajima na portalu i aplikacijama. Cjelokupni projekat je razvijen u BiH, od strane razvojnog tima Synergy Soft-a, bez korištenja gotovih rješenja i plugin paketa.

U svom produktnom rješenju Synergy Soft d.o.o. je lansirao eParlament informacioni sistem za pripremu, upravljanje i održavanje sjednicama kantonalne skupštine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa međunarodnom organizacijom OSCE. Uz modernizaciju vođenja sjednicama Skupštine, svi procesi su razvijeni u skladu sa važećim poslovnicima i pravilnicima o radu, što predstavlja harmonizaciju zahtjeva i isporučenog softvera eParlament.

Pored sofvera za osiguranja, vođenje sjednica, upravljanja sadržajem, Synery Soft d.o.o je u fazi pripreme pilot projekata u oblasti obrazovanja koji bi trebao biti lansiran u početkom naredne godine. Značaj navedenog sistema se ogleda u tome što pored modernizacije, višestruke uštede u finansijskom i operativnom smislu, nudi i notu sigurnosti za roditelje i učenike, kao i notu ekspeditivnosti i olakšanih radnih procesa za uprave škola, nastavnike, ministarstva obrazovanja i pedagoške zavode.

U domenu razvoja desktop i mobilnih verzija web aplikacija, Synergy Soft je lanirao projektna rješenja za osiguravajuću kuću prisutnu na 20 različitih lokacija u BiH, društvo za registraciju vozila i obavljanje tehničkih pregleda, prisutnu u 15 gradova u BiH, društvo za otkup mlijeka i kooperantsku mrežu nabavke mlijeka i mliječnih sirovina u BiH, sa preko 200 kooperanata, društvo za plasman turistički aranžmana sa interakcijom međunarodnih klijenata, online knjižaru za dislociranu nabavku kancelarijskog materijala, građevinski web shop sa mogućnošću kategorizacije, izbora i online plaćanja roba/usluga.

U interaktivnim projektima koji obuhvataju user-support Synergy Soft je razvio i web aplikaciju za političkog kandidata sa mogućnošću online podrške, kao i dizajn vizuelnog identiteta po zahtjevu klijenta.

Synergy Soft d.o.o. planira pokretanje i programa edukacije za srednjoškolce u oblasti tehničkih zanimanja kako bi se, već u ranoj fazi, upoznali sa najnovijim tehnolgijama koje se traže na tržištu.

U narednom periodu Synergy Soft priprema razvoj najveće online platforme u oblasti drvne industrije, kao i redizajn turističkog, online modnog magazina i online platformu za razvojnu agenciju. Pored razvoja softverskih rješenja, ova bh. startup firma je isporučilac tehničke opreme koja korespondira korištenju razvijenih softverskih rješenja.

Krilatica koja prati ovaj mladi bh. razvojni tim Synergy Soft-a glasi „Više od tehnologije, sinergija“ što implicira „sinergia“ što na grčkom znači „raditi zajedno“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply