Kakanjski SDP isključio četiri člana: Prisustvovali su sjednicama druge stranke

OO SDP Kakanj obavijestio je svoje članove i simpatizere da je na sjednici koja je održana u petak isključio četiri, sada već bivša, člana stranke OO SDP BiH Kakanj.

Adnan Čobo, Sejfo Silajdžija, Sakib Jusić i Džemal Ganibegović isključeni su iz OO SDP Kakanj zbog, kakako se navodi, prisustvovanju sjednicama stranke Demokratska fronta a  što je u suprotnosti sa Statutom SDP BiH.

Njihovo obavještenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo javnost da je Općinski odbor SDP BiH Kakanj na svojoj 5. redovnoj sjednici, održanoj 03.07.2020. godine, isključio iz članstva sljedeće članove: Adnana Čobu, Sejfu Silajdžiju, Sakiba Jusića i Džemala Ganibegovića.

Na Facebook profilu Demokratske Fronte Kakanj, objavljene su slike sa sjednice Općinskog odbora ove stranke na kojima se vidi da sjednici prisustvuju navedeni članovi, a što je u suprotnosti sa Statutom SDP BiH.

S tim u vezi, Općinski odbor je na svojoj redovnoj sjednici razmatrao postupak naših dojučerašnjih drugova i donio Odluku da iz svog članstva isključi Adnana Čobu, Sejfu Silajdžiju, Sakiba Jusića kao i Džemala Ganibegovića zbog kršenja Statuta i nanošenja štete ugledu SDP BiH.

Općinski odbor je usvojio informaciju o procesu formiranja liste kandidata za Općinsko vijeće Kakanj kao i kandidata za Načelnika Općine.

Možda vam se svidi

Leave A Reply