Kakanjski privrednici i Općina Kakanj će finansirati projekat rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju

U petak 30. novembra 2018. godine u Kaknju je upriličen sastanak na kojem se razgovaralo o rekonstrukciji i proširenju prostornih kapaciteta parohijskog doma koji se nalazi uz kakanjski pravoslavni hram svetih Apostola Petra i Pavla.

Sastanku su prisustvovali kakanjski privrednici, te vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo i predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić.

Inicijativa da domaćin sastanka – kakanjski paroh Dragiša Cvjetković organizira ovaj susret s privrednicima i predstavnicima Općine došla je upravo od privrednika.

Želja privrednika i predstavnika Općine je bila upoznati se s projektom rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma kako bi se svi zajedno, i privredni sektor, i Općina Kakanj, uključili u finansiranje projekta.

Nakon što je kakanjski paroh Dragiša Cvjetković predstavio projekat čija je ukupna vrijednost 95.000 KM, izražena je čvrsta odlučnost da se već na proljeće krene s radovima, a finansijeri projekta će biti kakanjski privrednici i Općina Kakanj.

Sastanku su prisustvovali: vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić, Iso Zaimović u ime firme “Trgošped” Kakanj, Sejad Zaimović u ime firme “Nova Trgovina-S”, Bakir Spahić u ime firme “Delta Petrol”, Izudin Neimarlija u ime Tvornice cementa Kakanj, direktor Termoelektrane Kakanj Enver Merdić, Adnan Delibašić u ime firme DSM TRADE Kakanj, te kakanjski privrednici Nusret Imamović, Suad Spahić i Bruno Bojić.

Učešće u finansiranju projekta obećao je i Edin Begovac, vlasnik kakanjske firme “BEGED”. U akciju se uključio i Igor Andrijević, vlasnik firme “AB Petrol”, a očekuje se uključivanje još privrednih subjekata iz Kaknja koji iz objektivnih razloga nisu bili u prilici prisustvovati sastanku.

Tokom sastanka kakanjski privrednici su naglasili da posebno cijene vrijedan rad kakanjskog paroha Dragiše Cvjetkovića, njegovu ljudsku i prijateljsku srdačnost i otvorenost prema svim ljudima u Kaknju, njegovo prisustvo svim važnim događajima u Kaknju, kao i njegov entuzijazam, optimizam i ustrajnost u okupljanju ljudi, u obnovi, izgradnji i uređenju svih objekata i prostora o kojima brine Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

Projekat rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju izradila je kakanjska arhitektica Elzana Neimarlija, a izvođač radova će biti kakanjski “Trgošped”.

Firma “Trgošped” već je za realizaciju projekta izdvojila 5.000 KM, a i ranije je pomagala aktivnosti Srpske pravoslavne crkvene opštine Kakanj, pa je u to ime kakanjski paroh uručio zahvalnicu Isi Zaimoviću, vlasniku firme.

Zahvalnica će biti uručena i bivšem načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri za pomoć Općine Kakanj koja je finansijski pomagala nekoliko projekata, a i nedavno je izdvojila 5.000 KM za aktuelne projekte koje realizira Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

Možda vam se svidi

avatar