Kakanjski Nur osvojio 23 medalje na turniru Zenica Open 2018

Protekle nedjelje u Zenici je održan Međunarodni taekwondo turnir pod nazivom “Zenica Open 2018”.

Na turniru je nastupilo 25 klubova iz cijelog regiona sa 240 prijavljenih takmičara. Kakanjski taekwondo klub NUR na ovom turniru nastupio je sa svojih 23 takmičara koji su osvojili 23 medalje, i to devet zlatnih, osam srebrenih i šest bronzanih medalja.

Zlatnim medaljama su se okitili: Aldin Veispahić, Azur Vehab, Evelin Piljug, Ismir Kovač, Rijad Sačić, Adna Berbić, Isra Zuban, Kanita Alajbegović i Merima Škulj.
Srebrene medalje su osvojili: Anes Ćosić, Bilal Musić, Davud Sarač, Jusuf Fejzić, Kerim Osmanbašić, Emin Veispahić, Emina Berbić i Lamija Škulj.

Dok su bronzane medalje osvojili: Adnan Mašić, Amar Odobašić, Dženis Salkanović, Irhad Puščul, Ismail Buza, Nedžmin Berbić.

Na kraju turnira proglašene su najbolje taekwondo ekipe, taekwondo klub NUR je zabilježio odličan uspjeh, vrtičanci kluba su zauzeli 1. mjesto, mlađi kadeti 2. mjesto i seniori 2. mjesto.

Ukupni plasman za borbe taekwondo kluba NUR je osvojio  2. mjesto, te ukupni plasman od 25 klubova, opet su zauzeli 2. mjesto. Također na kraju turnira,  vrtičanka Kanita Alajbegović je proglašena za najbolju vrtičanku na turniru.

Ostvaren je izvanredan rezultat, a ekipu su predvodili Haris Mušija i Sedina Delibašić-Berbić, dok je na turniru sudila sudinica Sumeja Fejzić.

“U narednom periodu očekuje nas još mnogo turnira, a u srijedu 31.10. 2018.godine, naša ekipa od šest takmičara putuje na međunarodni turnir u Italiju (Torino)”, saopćeno je iz kluba.

pp

Možda vam se svidi

Leave A Reply