10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Kakanjski dani: Veliki broj sportskih aktivnosti. “Noć boksa” jedna od glavnih atrakcija

Za vrijeme trajanja „Kakanjskih dana“, bit će upriličen veliki broj sportskih aktivnosti. Općina Kakanj i JP Kakanj, odnosno predstavnici ove dvije institucije Samir Lušija i Nihad Tukić, zajedno su uz ostale članove Komisije definisali sportske aktivnosti za pet dana, koliko će i ova manifestacija trajati.

Šahovski turnir,  utorak 04.08.2015. godine, sa početkom u 18,00 h na zelenoj površini lijevo od pošte. Prijave za turnir mogu se obaviti  u prostorijama šahovskog kluba MGM-FARM na broj telefona 061/986-223 ili u kancelariju Općine Kakanj na broj telefona 032/771-824. Krajnji rok za prijavu je utorak 04.08.2015 godina do 17,00 h.

Rukometni turnir, utorak 04.08.2015. godine sa početkom u 18,00 h, ulica A. Izetbegovića, ispred zlatarne Dar. Učesnici turnira u rukometu su dječaci 2000 godište i mlađi a dolaze nam iz RK Čelik i RK Žepče.

Borilački sportovi, utorak 04.08.2015. godine sa početkom u 18,00 h, kada svoj program demonstriraju članovi Karate kluba NARA- MEDICA. U 18,30 h demonstracije izvode članovi Judo kluba KAKANJ. Mjesto dešavanja j centralna pozornica.

Mini adrenalinski park, srijeda 05.08.2015. godina sa početkom u 10,00 h na zelenoj površini lijevo od pošte. Nosilac programa je KLUB EKSTREMNIH SPORTOVA SCORPIO ZENICA.

Adrenalinski park za djecu sastojao bi se od mobilnih elemenata kojima bi upravljali obučeni instruktori kluba SCORPIO , uz svu zaštitnu opremu , koja bi obezbijedila maksimalnu sigurnost  i užitak djece tokom korištenja elemenata

MIni adrenalinski park bi imao sljedeće elemente :

– kratka linija zip-lajna (brzi spust niz uže)-jedna od najatraktivnijih disciplina u adrenalinskim parkovima svijeta

– montažna stijena visine 5-6 metara sa osmišljenim hvatovima za ruke

– improvizovana “NAJVEĆA LJULJAČKA NA SVIJETU” – superzabavna instalacija

– slek-lajn, tzv nisko uže, elastična traka za hodanje sa ili bez pomoćnika, kombinacija zabave.

Sve navedeno je za djecu i korištenje je besplatno ali uz obavenu dozvolu instruktora koji će biti uz adrenalinski park

Ukoliko bude velika zainteresovanost , organizacioni odbor će produžiti boravak mini adrenalinskog parka na dan ili dva.

Borilački sportovi, srijeda 05.08.2015. godine sa početkom u 18,00 h, kada svoj program demonstriraju članovi Karate kluba SAKIB BITIĆ. U 18,30 h demonstracije izvode članovi Teakwando kluba NUR. Mjesto dešavanja j centralna pozornica.

Noć boksa, četvrtak 06.08.2015. godine, sa početkom u 18,00 h. Nosilac aktivnosti je Klub borilačkih vještina REJJAN. Na prostoru ispred BBI banke bit će postavljen ring gdje će se odraditi šest bokserskih mečeva za omladince. Po završetku ovih borbi dogovorena su dva meća naših kakanjaca – prvaka, Ahemeda Krnjića i Nerdina Fejzovića. Ahmed Krnjić boksuje sa borcem iz Travnika, profi borac u verzijama MMA i K-1. Radi se o borcu evropske promocije FFC (Final fight championship) , Adnan Aščić – Penga, Nerdin Fejzović ima dogovorenu borbu sa Državnim prvakom u low kicku i thai boxu iz 2009 godine, članom kluba PANTER Zenica Jasmin Vrškić (do sada imao 30 mečeva).

Nesumnjivo je da će sportske aktivnosti privući veliki broj posjetilaca, a sigurno da se s nestrpljenjem očekuje zadnja noć, Noć boksa. Ovim putem se pozivaju svi građani Kaknja, ali i građani drugih gradova u BiH, da posjete Kakanjske dane i uživaju u kulturno-sportskim manifestacijama od 3.8 – 8.8.2015.godine.

kakanj-x

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO