"Kakanjski dani" : Brojne aktivnosti u Domu kulture

Građane Kaknja i sve prijatelje našeg grada pozivamo da prisustvuju brojnim sadržajima koji će, u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”, biti organizirani u Domu kulture Kakanj.

UTORAK 5.8.2014.

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU “JAJE” i “SMIJEŠNA BAJKA”

Predstave će izvesti više od 30 glumaca uzrasta od 6-12 godina.Iako su namijenjene za djecu, ove predstave pored zabavnog imaju i izuzetan edukativni karakter kojeg će na sebi svojstven i prepoznatljiv način prenijeti naši mladi glumci. Ovo je poziv i za roditelje da se uz svoje mališane druže, zabave ali i da ponešto nauče. Dio programa ove večeri rezervisan je i za polaznike BALETSKE ŠKOLE iz Zenice koji će po drug puta nastupiti na sceni Doma kulture.

SRIJEDA 6.8.2014.

DJEČIJA POZORIŠNA PREDSTAVA “122”

Predstavu će izvesti GLUMCI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA. I ova predstava na zabavan način, onako kako to mališani najviše vole, donosi edukativne sadržaje i prijeko potrebno podizanje svijesti o ponašanju u saobraćaju. Predstava i zabava veoma su učinkoviti načini učenja. Stoga, dragi roditelji dođite sa svojim mališanima da se zabavimo i učimo.

ČETVRTAK 7.8.2014.

 POZORIŠNA PREDSTAVA “SAM/I”

Predstava SAM/I iz vizure djeteta obrađuje univerzalni problem muško-ženskog odnosa i generalno otuđenja ljudi. Ova tragikomična predstava vas neće ostaviti ravnodušnim niti jednog trenutka, a sve to u režiji i izvedbi teatra FACE – Mirza Mušija i Lana Stanišić. U ovoj predstavi tragedije i komedije, muškarca i žene, pronaći ćemo sami sebe, nas sa našom ljepšom ili jačom polovinom.

 PETAK 8.8.2014.

OTVARANJE GRADSKE GALERIJE I IZLOŽBA SLIKA

Ovom prilikom vidjet ćemo dvije izložbe slika od kojih će prva biti postavka slika umjetnika UG Duga iz Kaknja koji će organizirati likovnu koloniju.

Druga je posthumna izložba rahmetli Bečira-Beće Haračića. Ova izložba koja uključuje oko 50 slika rahmetli Bečira bit će i poklon njegovih nasljednika Domu kulture, te će ostati i biti postavljena kao stalna postavka. Sa ovim izložbama bit će realizirano i otvaranje Gradske galerije likovne umjetnosti.

Možda vam se svidi

Comments are closed.