Kakanjski dani 2017: Treći dan znatno veća posjeta

0
115

Kao i obično dnevni pregled manifestacije Kakanjski dani počinjemo sa posjetom i šta je ono što je obilježilo taj dan, odnosno šta je najviše privuklo pažnje.

Posjeta trećeg dana manifestacije Kakanjski dani 2017  se slobodno možemo reći uduplala u odnosu na prethodna dva dana, što je pozitivno i treba da se istakne. Mala ulica bila je suviše uska da primi sve goste šetače, dok je plato ispred glavne bine bio ispunjen do prostora sadašnje BBI banke.

Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Od ranih jutarnjih sati navikli smo družiti se sa izlagačima, domaćim poljoprivrednicima, proizvođačima, poduzetnicima i obrtnicima koji svoje proizvode izlažu na maloj ulici do glavne bine. Također treći dan je nastavljena izložba slika u likovnoj koloniji.

Manifestacija nije moguća a ni uspješna bez sportskih događaja pa je treći dan organizovan turnir u košarci pod nazivom „Streetball kup KD 2017“ u kategoriji od 18 godina. Takmičari turnira su iz Sarajeva, Zenice, Donjeg Vakufa, Visokog, Živinica i Kaknja. Učešće je uzelo ukupno 11 ekipa.

Od 18:00 sati počela je dugo najavljivana ali i očekivana mala škola jahanja koja se realizovala u saradnji sa konjičkim klubom “Vilenjak” iz Visokog. Prisutni gosti su mogli prvi put jahati konja uz prisustvo osoblja iz konjičkog kluba te fotografisati se.

Mala škola jahanja – Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Za to vrijeme u Parku prijateljstva Street workout prezentacija privukla je pažnju mladih koji su pomno pratili prezentaciju.

Bosanskohercegovački glumac i redatelj Zijah Sokolović u Parku Doma kulture bio je blizu obaranja rekorda od prethodne noći izvođenjem svoje predstave „Kobajagi donijela me roda“.

Zijah Sokolović / Foto: Kakanj-X

Predstava je to koja bi djeci i roditeljima trebala olakšati odgovaranje na pitanja poput onih ‘otkud smo došli, kamo stremimo i čemu se smijemo nadati’, ili kako sam autor i izvođač kaže: “Tajna sopstvenog porijekla je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i ko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov dalji odnos prema sopstvenoj polnosti, odnos prema drugom polu, razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi… zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. U današnje vrijeme komunikacija, kompjutera i televizije i namlađi se smiju pričama o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu. Roditelji su ipak pred dilemom, kako dijete dovesti do saznanja o nastanku života, a da to bude prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije, uztezanja i zaplitanja u mutne metafore.”

Za grad koji volim – Foto: Kakanj-X / Alibašić K.

Za kraj noći održan je svima dobro poznati koncert “Za grad koji volim” na kojem se predstavljaju mlade kakanjske zvijezde, sinoć su to bili: Heaven bend, Martina Jozinović, Emina Bajtarević, Vesna Tomičić, Alen Čišija, Selmedin Omerhodžić, Adin Šolbić, Haris Kulović i Denial Ahmetović. Prijatna i jako duhovita, svima dobro poznata glumica Aida Bukva bila je voditeljica koncerta.

 

Sve fotografije i videozapise možete pronaći na našoj facebook stranici ili Youtube kanalu.

(Kakanj-X)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here