Kakanjski dani 2017: Četvrti dan uz Paintball, radionice za djecu, “Čuvarkuću” i koncert Adnana Nezirova i Aleksu Perovića

0
139

Četvrti dan kao i od početka manifestacija počeo je sa Danima poljoprivrede, poduzetništva i ekologije. Kako smo i navikli  od 11:00 sati počinje obično dječiji program a danas je to bila C.E.K.O.R. radionica za djecu, koja se održala na platou kod pošte u blizini Etno sela.

U isto vrijeme iza glavne bine počeo je turnir u mini nogometu pod nazivom Rapid fudbal „Trofej Kaknja“.

A od 17:00 sati počeo je dugoočekivani Paintball turnir, koji je na prošlogodišnjoj manifestaciji izazvao veliku pažnju gostiju. Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj i ove godine je udovoljila gostima manifestacije Kakanjski dani.

U nastavku pogledajte kako je izgledalo na turniru:

 

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155338573356005.1073742106.243539801004&type=3

 

 

Za vrijeme Paintball turnira na platou ispred Pošte prezentirana je vatrogasna pokazna vježba. Cilj pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj je upoznavanje građana grada Kaknja sa uvježbanošću vatrogasaca za gašenje požara i spašavanje ugroženih osoba sa visina te mogućnostima vatrogasne tehnike u kriznim situacijama.

Prisutni su  imali priliku da vide pokaznu vježbu sa navalnim vozilom Bedford, gašenje otvorenog plamena iz bureta, spašavanje sa visine, pokaznu vježbu šampionske pionirske ekipe koju su izveli prvaci na međunarodnom takmičenju „Jelah 2017“. Također je upriličena prezentacija opreme za spašavanje na vodi (BRP Quad,čamac motor i oprema za posadu).

Po završetku programa upriličena je i smotra svih učesnika vježbe.

U okviru trećeg dana manifestacije Kakanjski dani 2017 održana je i jedna tačka namijenjena isključivo za pripadnice lješeg pola. Radi se o 1. revijalnoj utrci za žene nazvanoj “Ulicama grada”.

Zbog činjenice da je trčanje zdravo i korisno organizator želi približi trčanje što većem broju ljudi. Vjerujemo da su zabava i druženje pravi pokretači za takvo nešto. Da bi se ovo desilo trčanje mora da uđe u sve sfere našeg života, od prijatelja i porodice do posla i kolega.

 

Za ljubitelje književnosti centar dešavanja je svakako bio Park Doma kulture gdje se održala promocija  knjige „Čuvarkuća“.

Na promociji su učestvovali: Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović, Armin Muzaferija, Adnan Rondić i Tarik Đođić .

„Rijedak je miks emocija, nostalgije, djetinjstva, opisa jedne male sredine i života u kojemu se svi mogu prepoznati. Iz maloga u veće, iz većega u univerzalno. Impresivno je, nakon svega što se dogodilo njegovoj obitelji i sredini iz koje je ponikao, Tarikova suptilnost u razlikovanju pojedinačnih i kolektivnih odgovornosti za Dobro i Zlo. Ako se u nekim drugim državama tako ne razmišlja, u Bosni i Hercegovini je to imperativ“ (Goran Milić).

Od 21 sat gosti su mogli uživati u koncertu Alekse Perovića i Adnana Nezirova.

Prvobitno je planirano da  nastupi Armin Dedić, međutim došlo je do promjena zbog zauzetosti navedenog izvođača koji nažalost ove godine nije nastupio za vrijeme Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“.

Aleksa Perović

Dvadesetjednogodišnji Kraljevčanin Aleksa Perović, učestvovao je i na popularnom takmičenju  „X faktoru“ i publika ga maksimalno podržava. Aleksa Perović je nastupio zajedno sa popularnim Adnanom Nezirovom a zajedno su napravili odličnu atmosferu u Kaknju.

Adnan Nezirov

Adnan Nezirov popularni pjevač iz Bihaća, veliku slavu stekao je preko noći kada je odnio pobjedu na Hayatovom muzičkom takmičenju “Zvijezda možeš biti Ti”. Njegovi brojni fanovi koji su sve ove godine bili uz njega i sa radošću čekali svaki njegov nastup, imali su šansu da ga ponovo gledaju u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”!

Od 21:30 u Parku Doma kulture  prikazan je film na “Open Air Cinema” ljetnom kinu za djecu  “Lego batman”

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here