“Kakanjski dani 2016”: Večeras na centralnoj pozornici Ibro Bublin i Fatmir Sulejmani

Program Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016” će sadržavati  brojne interesantne i atraktivne događaje za sve uzraste i generacije.

Svih šest dana građani Kaknja i gosti našeg grada će moći uživati u koncertima, izložbama, predstavama, promocijama knjiga, sportskim aktivnostima, programima za djecu, radionicama i mnogim drugim kulturno-sportskim aktivnostima.

10:00, Dani organske proizvodnje, dani meda, izložba rukotvorina

Mjesto:  Gradsko šetalište (od Pošte do centralne pozornice)

10:00, Likovna kolonija i izložba slika

Mjesto: Plato kod Pošte

16:00, Turnir u basketu

Mjesto: Park prijateljstva

Pravo učešća imaju svi zainteresirani koji se mogu prijaviti pozivom na broj 032/771-920. Očekuje se veliki broj učesnika iz drugih gradova i okruženja. Na turniru će biti sudije koje sude zvanične lige Košarkaškog saveza BiH. Posebno ističemo da očekujemo dolazak najboljih ekipa iz BiH.  Za prvo, drugo i treće mjesto osigurane su nagrade i priznanja. Organiziranjem ove aktivnosti nastojimo afirmisati aktivizam i zdrav način života i ponašanja među mladima, sa posebnim akcentom na edukaciju, sport i kulturu.

16:00, Revijalni turnir u stonom tenisu

Mjesto: Park Doma kulture

Nosioci ove aktivnosti su JU KSC Kakanj i SSOK. Pravo učešća imaju svi zainteresirani koji se mogu prijaviti pozivom na broj 032/771-920. Prijave možete izvršiti svaki radni dan od 7:30 do 15:30, a najkasnije do 2.8.2016. do 15:30 sati. Akcenat je prije svega na kreiranju i održavanju sjajne atmosfere i druženja, ali također i takmičarskog rivaliteta i odmjeravanja snaga. Turnir u stonom tenisu je organiziran tako da se, u zavisnosti od broja prijavljenih takmičara, kreiraju grupe, a najbolji iz grupa potom igraju u eliminacionoj fazi. Za prvo, drugo i treće mjesto osigurane su nagrade i priznanja. Takmičari će biti svih uzrasta, nema ograničenja. Ovaj turnir je odličan kako za početnike tako i za one koji su vičniji u ovom sportu gdje je dosadašnji trend bio takav da su ovi turniri izuzetno neizvjesni i zanimljivi. Očekujemo veliki broj prijava kao i gledalaca koji će bodriti svoje favorite.

17:00, Šahovski turnir

Mjesto: Plato kod Pošte

18:00, Dječiji zabavni program – TROPIC ZENICA

Mjesto: Centralna pozornica

19:00, Muzejska izložba „Kakanj kroz vrijeme“

Izložba fotografija „Kakanj kroz vrijeme“ predstavlja komparaciju grada Kaknja prije 100 godina i sada, sa potpuno drugačijom arhitekturom od današnje. Fotografije na muzejskoj izložbi „Kakanj kroz vrijeme“ datiraju iz perioda 1915. do 2016. godine, te predstavljaju dokaz brzog i modernog razvoja grada. Cilj izložbe je prikazati promjene koje su se desile u gradu i doprinijele pozitivnoj urbanoj slici, na usluzi građanima. Kakanj je izrastao iz industrijskog grada u kulturni i sportski centar prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini. Fotografije koje će biti izložene na izložbi su paralela između onoga kako je Kakanj izgledao u prošlosti, te kako izgleda danas. Izložba je idealna prilika da se sjetimo detalja iz prošlosti koji nas vežu za ovaj grad, da vidimo i osjetimo razvoj grada Kaknja kroz 100 godina. Ove fotografije služe kao svjedok vremena i govore više od hiljadu riječi. Koliko je Kakanj napredovao, koliko se izgradio, posebno u proteklih nekoliko godina, pokazuje ova muzejska izložba. Organizator muzejske izložbe „Kakanj kroz vrijeme“ je JU KSC Kakanj u saradnji sa video produkcijom Frame production i Udruženjem mladih AlterVal.

Mjesto: Park Doma kulture

20:00, Koncert „O ljubavi“ Alter Val Band

Mjesto: Park Doma kulture

21:30, Crtani za djecu (“Kung Fu Panda 3”)

Neodoljivi, pomalo nespretni panda Po, u ovom nastavku pronalazi svog davno izgubljenog oca. Zajedno kreću na zabavno putovanje do tajnovitog sela, koje je dom jednako nestašnih i smešnih pandi kao što je sam Po. Međutim, sreću i veselje narušit će im Kai, koji želi da pobedi sve kung fu majstore u Kini. Zbog njegovog zastrašujućeg plana, Po mora da se od učenika kung fua transformiše u učitelja, kako bi njegovi novi prijatelji mogli da se suprotstave mističnom zlikovcu koji želi da uništi njihov mali raj. Naravno, Po nije sam, jer mu pomažu prijatelji – Furiozna petorka, predvođena Šifuom, majstorom kung fua.

Mjesto: Park Doma kulture

21:00 Koncert: IBRO BUBLIN I FATMIR SULEJMANI

Mjesto: Centralna pozornica

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar