30.7 C
Kakanj
Četvrtak, 24 Juna, 2021

Kakanjski dani 2014: Pobjednik prve biciklijade je Edis Hadrović

U petak, 8. augusta 2014. godine, petog, posljednjeg dana “Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2014”, u Kaknju je organiziran nesvakidašnji događaj – biciklistička utrka na travnatim površinama gradske jezgre.

Bilo je to svojevrsna biciklijada kojoj su prisustvovali brojni biciklisti svih uzrasta i generacija tako da su posjetioci mogli vidjeti različite dvotočkaše, od onih najmanjih sa pomoćnim točkićima do sportskih. Četrnaest učesnika ovog zanimljivog okupljanja odlučilo je izaći na stazu, te pokušati preći istu za što kraći vremenski period.

Vožena su dva kruga, u prvom su vozili svi učesnici, a u drugom četiri najbolja iz prve vožnje. Zbrajali su se vremenski intervali prelaska staze iz prve i druge vožnje.

Prvo mjesto osvojio je Edis Hadrović čije je prolazno vrijeme u prvom krugu bilo 1.22.87, dok je u drugoj vožnji postigao rezultat 1.21.82.

Razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog bila je veoma tijesna. Drugoplasirani Irnis Demir postigao je rezultate 1.23.84 i 1.21.19.

Trećeplasirani Enhar Hodžić u prvoj vožnji ostvario je rezultat 1.33.47, dok je u drugoj vrijeme prelaska staze bilo 1.33.22.

Takmičarima koji su ostvarili najbolje rezultate općinski načelnik Nermin Mandra je dodijelio diplome, dok je prvoplasiranom uručio i vrijednu novčanu nagradu.

Dodijeljene su i zahvalnice najstarijem učesniku – Arminu Berbiću i najmlađem – Tariku Dujmoviću.

Vrhunsko takmičarsko ozračje na stazi dodatno su “rasplamsali” oficijelni komentator utrke Dalibor Dado Lovrić, Aldin Šljivo koji je pripremio razglas i muzičke sadržaje, te brojni posmatrači utrke koji su takmičarima pružali podršku.

Organizacija utrke ocijenjena je odličnom, sigurnosni aspekt vrhunskim, događaj nesvakidašnjim, a zabava i druženje događajem za pamćenje. Sa ovog skupa Kakanj je poslao i svojevrsnu ekološku poruku – umjesto automobila koristite što više bicikl.

P1060730

Općinski načelnik Nermin Mandra uručuje nagradu prvoplasiranom Edisu Hadroviću

P1060728

Drugo mjesto osvojio je Irnis Demir

P1060727

Enhar Hodžić bio je trećeplasirani

P1060724

Tarik Dujmović je bio najmlađi učesnik utrke

P1060726

Armin Berbić je bio najstariji učesnik utrke

P1060732

Zajednička fotka za uspomenu na prvu biciklističku utrku u Kaknju

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO