11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 11 Aprila, 2021

Kakanjski borac Krnjić: Tek sam u početnim koracima i tek slijedi ono najbolje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Naša zemlja je oduvijek rasadnik sportskih talenata.

I pored teških uvjeta u kojima žive, materijalne nesigurnosti i brojnih savremenih izazova, omladina i dalje sreću pronalazi u sportskim aktivnostima, jačanju tijela i pozitivnim aktivnostima.

Jedan takav mladić je Ahmed Krnjić iz Kaknja, koji je sa 19 godina ostvario značajne rezultate u borilačkim vještinama, on je bio gost emisije Dobar dan Bosno i Hercegovino koja se emitira na televiziji Hayat.

Ahmede, kao što rekoh sa samo 19 godina ostvarili ste značajne rezultate u borilačkim vještinama. Evropsko prvenstvo za kadete i juniore srebro u poluteškoj kategoriji. Iste godine ste postali i seniorski državni prvak BiH u kickboxu, Viceprvak Evrope i mnogo drugih nagrada i uspješnih borbi. Trenirate u zeničkom klubu ”Isak-Ze” za koji ste osvojili i srebro na Svjetskom amaterskom seniorskom prventvu u kickboxu u Budimpešti. Impresivni uspjesi, je li bilo teško? Koliko je bilo odricanja?

Svaki uspjeh pogotovo koji potječe iz naše zemlje ima neku težinu, jer imamo veoma malu podršku zajednice. Svaki naš rezultat ima svoju težinu, čak je u rangu s onima koji imaju kolege iz svijeta.

Da li planirate stati ili nastavljate još jače? Šta je sljedeće?

Ne planiram stati, tek sam u početnim koracima i tek slijedi ono najbolje. Uporedo s nastupom za reprezentaciju planiramo pet, šest profesionalnih mečeva. Već 18. decembra očekuje me meč u Srbiji, gdje se borim protiv Crnogorca tako da očekujem tešku borbu, ali i pobjedu.

Imate li podršku države?

Imam, ali vrlo malo. Bez sponzora ne bih mogao ostvariti sigurno neki dobar rezultat, dosta mi pomagaju i na taj način napravimo neki kompromis.

Cijelo gostovanje Ahmeda Krnjića pogledajte u videu.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO