Kakanjska zelena lokomotiva niže pobjede (FOTO + VIDEO)

0

U okviru dvanaestog kola Lige 12, Kakanjski košarkaši su uspisali još jednu važnu pobjedu u gostima kod ekipe KK “Student”.

Prva četvrtina zasigurno je pripala domaćim košarkašima iz razloga što Kakanjci nisu pogodili iz sedam čistih prilika, zbog toga je rezultat prve četvrtine glasio 19:12 za KK “Student”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Druga četvrtina je pripala košarkašima Kaknja, koji su na sredini druge četvrtine u jednom trenutku imali deset poena zaostatka, no međutim pametnim potezima stratega Josipa Pandže, ekipa je krenula snažno i uspjeli su izjednačiti rezulat, da bi kasnije otišli na poluvrijeme rezutatom 30:33.

U treću četvrtinu košarkaši Kaknja su krenuli u istom ritmu kao što su završili poluvrijeme, zbog toga su završili ovu četvrtinu rezultatom 53:46.

Četvrta četvrtina je donijela dosta uzbuđenja, međutim Kakanjci su znalački iskoriti greške domaće ekipe i upisali novu pobjedu rezultatom 65:70.

Ovaj meč je pratilo oko 300 gledalaca, među njima je bio i načelnik općine Kakanj Nermin Mandra.

Najbolji pojedinci ovog meča bili su Ermin Dedić koji je upisao 15 poena koliko je ubacio i Željko Palavra, dok je Pavle Boljkovac upisao 16 poena. Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi bio je Ramo Rizvić koji je postigao 31 poen.

Već u srijedu košarkaši Kaknja igraju pred domaćom publikom protiv ekipe Građanskog iz Bijeljine, svi ste pozvani na ovaj susret.

U videu pogledajte izjavu Josipa Pandže poslije utakmice:

(Alibašić Kemal – Kakanj-X)

 

[bar group="4078"]