25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Kakanjska publika uživala u premijeri filma “Macola”

Iako amaterski, jako komičan

Večeras je kakanjskoj publici u Domu kulture premijerno prikazan film “Macola”.

“Macola” prvi film popularnog krajiškog dvojca Amela Družanovića – Mece i Omera Nadarevića-Omče, humorista iz Cazina i Bihaća
Urnebesna komedija pod nazivom “Macola” privukla je veliko interesovanje javnosti. Film kroz humor prikazuje realnost današnjice Bosne i Hercegovine, a snimao se na raznim lokacijama širom naše zemlje.

U filmu je prikazana priča o rođacima (Meca i Omčo) koji su, ne svojom krivicom, ”upali” u velike dugove koje moraju vratiti, a svaki njihov pokušaj postaje nemoguća misija.

Amel Družanović, poznatiji kao Meca Cazin, internet je senzacija i jedna od najpopularnijih YouTube zvijezda u regiji. Njegovi kratkometražni filmovi, skečevi i parodije imaju više od 76 milijuna pregleda.

Amel je rođen u Cazinu, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Prema vlastitim riječima, snimanje videoklipova je počeo iz zabave. Početni radovi su dobro prošli kod gledatelja, pa je odlučio nastaviti. Popularnost je stekao kratkim humorističnim klipovima koji na jedinstven način dočaraju svakodnevicu, a koje redovno objavljuje na svojoj Facebook stranici i YouTube kanalu. Poseban uspjeh predstavlja snimanje dugometražnog filma “Macola” rađenog u saradnji s komičarem Omerom Nadarevićem – Omčom iz Bihaća. Originalnim pristupom i otkačenim šalama, dobio je gledatelje u regiji.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO