Kakanjska produkcija: 26.aprila premijera predstave “Ludilo udvoje”

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj sa velikim zadovoljstvom obavještava građane da će se nova predstava pod nazivom “Ludilo udvoje” premijerno odigrati 26.aprila 2017.godine na velikoj sceni Doma kulture, sa početkom u 19:30 sati. Predstava je nastala u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Premijera pozorišne predstave “Ludilo udvoje” u kojoj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva jedan je od glavnih događaja u okviru programa obilježavanja 50 godina Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

“Za realizaciju ovog projekta smo uglavnom koristili domaći kadar, pa će režiju potpisati Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i gostujuća popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva. Dakle, JU KSC Kakanj zapošljava dva profesionalna glumca, Mirzu Mušiju i Mirzu Bajramovića, s kojim se ponosimo i koji daju nemjerljiv doprinos za naš grad. To će dokazati i ova predstava u koju su obojica uključeni i koja govori o otuđenosti modernog čovjeka što je sve češća pojava u našem društvu. Potpomognuti gostujućom   glumicom, smatram da će ovaj naš „kreativni tim“ biti vrlo uspješan u predstavljanju naše Ustanove. Pored zaposlenika JU KSC Kakanj i domaćeg kakanjskog brenda Frame production (zaduženi za audio-vizuelni identitet predstave), kao scenografa smo angažovali spoljnog saradnika akademskog slikara Mensura Bećirovića iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i vjerujem da će  gledaoci prepoznati da smo unaprijedili i ovaj  pozorišni segment  u koji je uložen trud i novac. Općina Kakanj je osnivač i finansijer JU KSC Kakanj i daje veliki doprinos i podršku radu Dramskog studija. Plan nam je da ova predstava živi, da se predstavimo sa ovom predstavom i u drugim gradovima BiH pa i šire”, rekao je direktor Ustanove Aldin Šljivo.

Možda vam se svidi

Leave A Reply