Kakanjska policija vrijedno radi za vrijeme policijskog sata

Za vrijeme policijskog sata policijski službenici PS Kakanj patrolirali su ulicama Kaknja s ciljem provjere provedbe mjera o zabrani kretanja od 18 do 5 sati.

Podsjećamo, policijski sat u FBiH traje od 18 sati, a na području entiteta RS od 20 sati. Ovo je jedna od mjera nadležnih organa kojom se pokušava spriječiti širenje koronavirusa u našoj zemlji.

Kako je to kada kontrolu vrše službenici PS Kakanj pogledajte u videu objavljenom na društvenoj mreži Facebook.
Pogledajte video OVDJE.

Provedba mjere zabrane kretanja

Posted by Policija Zaustavlja – Kakanj on Tuesday, 24 March 2020

Zabrana kretanja maloljetnicima i osobama starijih od 65 godina

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK provodi i mjeru o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina i za nepoštivanje tih mjera izdavaju prekršajne naloge na način da se kazne novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM.

Policijski službenici vrše obilazak terena (ulica, parkova, igrališta i drugih površina) s ciljem kontrole poštivanja naloženih mjera.

U slučaju da je riječ o djeci, odnosno, maloljetnicima, za prekršaj mogu odgovarati roditelji, odnosno, staratelji, te se istima mogu izreći novčane kazne od 400,00 do 1200.00 KM.

Zbog svega navedenog skreću pažnju roditeljima, odnosno, starateljima da utiču na djecu, odnosno, maloljetnike i spriječe kršenje Naredbe o zabrani kretanja navedenih kategorija, kao što apelujemo i na starije od 65 godina da se suzdrže od bilo koje vrste kretanja van svog stambenog prostora.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply