Kakanj/Roščevina: Lopove policajci zatekli u krađi

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (5).

Zenica

Dana 04.04.2016. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo K.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 04.04.2016. godine, u mjestu Roščevina, od strane službenika uniformisane policije, u izvršenju krivičnog djela teška krađa u kuću, vlasništvo A.S., zatečeni su H.H. i T.E., oba iz Kaknja. Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Visoko

Dana 03/04.04.2016. godine, u mjestu Donja Zimča, iz tora, vlasništvo K.R., izvršena je krađa troje jagnjadi. Istražitelji Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Zavidovići

U vremenskom periodu 29.03-04.04.2016. godine, u mjestu Podubravlje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.Dž., iz koje su tom prilikom otuđeni televizor i laptop. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 02/03.04.2016. godine, u ulici 4. manevarski bataljon, iz garaže u vlasništvu A.M., izvršena je krađa određene količine raznog elektro alata i drugih predmeta. Zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode su lišeni B.B. i B.S., oba iz Zavidovića, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply