Kakanjka Azra Goga strijelac za pobjedu: Velika pobjeda nogometašica Čelika u Širokom Brijegu

Uokviru osmog kola (prvo kolo proljetnog dijela prvenstva) u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, u kojoj nastupa i ženski nogometni klub Čelik iz Zenice, u nedjelju su u Širokom Brijegu na stadionu Mostarsko Blato igrali ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Čelik iz Zenice.

Veliku pobjedu nad favorizovanom ekipom Široki Brijeg ostvarile su Zeničanke:

Rezultat: ŽNK Široki Brijeg – ŽNK Čelik 1:2 (1.1)
Strijelci: Branka Bagarić u 26. za Široki Brijeg, te Ilma Durmo u 44. i Azra Goga u 58.minuti za Čelik;
Žuti kartoni: Katarina Ljubić (Š.Brijeg), Ajla Fetić i Nejra Halać (Čelik); Gledalaca oko 100.

Sastav ŽNK Čelik: Sedina Begović-Mujčinović, Ilma Durmo, Lara Ganić, Azra Goga, Kanita Devoli, Sajra Kulalić, Berina Kobilica (kapiten), Ajla Fetić, Muamera Pezer, Marija Udovičić, Alma Krajnić; (Melisa Kakša, Selma Alispahić, Melika Arnaut, Amila Ahmetspahić, Nejra Halać, Farah Kevilj). –Predstavnik kluba Vahida Mujčinović;

Nogometašice Čelika ostvarile su tešku, ali veliku pobjedu nad favorizovanom ekipom Širokog Brijega na njihovom terenu, kako kažu u ŽNK Čelik.

Čelik je pobjedio ovog istog protivnika u Zenici u prvom kolu sa 2:0, i tako Širokobriježanke se nisu uspjele revanširati Zeničankama za poraz u jesenjem dijelu prvenstva.

U narednom 9.kolu Čelik je domaćin ekipi Željezničar iz Bosanske Krupe, koje su pobjedile Čelik kod kuće sa 1:0 u drugom kolu u B.Krupi.
Nogometašice ŽNK Čelik, nakon prve dvije sezone provedenih u Premijer ligi BiH, drugu sezonu uzastopno nastupaju u Prvoj ženskoj ligi FBiH.

Na tabeli vodi ekipa Fortune iz Živinica sa 24 boda i svih osam pobjeda, drugi je Čelik sa 18, a treći Široki Brijeg sa 15 bodova.

Izvor: E. Imamović / ZenicaBlog

Možda vam se svidi

Leave A Reply