34.6 C
Kakanj
Utorak, 22 Juna, 2021

Kakanjka Amna Bajtarević dobitnica nagrade “Povelja dekana”

Povelja dekana se dodjeljuje studentima sa najboljim postignutim uspjehom u toku godine studija, gdje je prosjek ocjena preko 8 uz sve položene ispite u toku akademske godine.

Nagradu kao najbolji student na zeničkom Mašinskom fakultetu dobila je studentica Amna Bajtarević. Ona kaže da je uz svoj trud i zalaganje uspjela da ovu nagradu dobije za sve tri dosadašnje godine studija. Danas, kao studentica završne godine I ciklusa, trudi se da nastavi istim tempom.

Povelja dekana je veliki uspjeh za mene, ali i obaveza. Nadam se da će mi postignute nagrade pomoći pri zapošljavanju po završetku studija, a i za dalje napredovanje. Mogu slobodno reći da je Mašinski fakultet u Zenici jedan od najzahtjevnijih, ali i najkvalitetnijih fakulteta u BiH. Zadovoljna sam kvalitetom predavanja i komplektnog nastavnog procesa. Studiranje na ovom fakultetu zahtjeva mnogo odricanja i zalaganja, ali za uzvrat studenti iz ove ustanove izlaze spremni za širok dijapazon stručnih aktivnosti iz oblasti tehničkih nauka. Za dosadašnje tri i pol godine studiranja imala sam korektan odnos sa svim profesorima. Profesori cijene studente koji se trude i korektno izvršavaju svoje obaveze, te su uvijek spremni na saradnju sa istim. Studenti imaju mogućnosti za inovativan rad. U sklopu određenih predmeta, profesori organizuju projekte gdje studenti mogu aktivno da se uključe sa svojim idejama. Po završetku studija, kao i većina studenata u našoj zemlji, tražit ću odgovarajuće zaposlenje.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO