5 C
Kakanj
Subota, 17 Aprila, 2021

Kakanjac u domu akademika Sidrana: Insanluk se za insanluk veže

Čuveni bosanskohercegovački književnik akademik, Abdulah Sidran, objavio je za Kakanjce i Kakanjke zanimljivu fotografiju putem Facebooka.

Kako je napisao, razgovarao je sa aktuelnim vijećnikom u OV Kakanj, Brankom Češljićem.

Kako je kazao, nakon što je iz naših života otišao nenadmašni pripovjedač Ćamil Sijarić nije slušao boljeg pripovjedača od ovog mladog čovjeka, što mu po godinama gotovo da može biti unuk.

Objavu Sidrana prenosimo u cijelosti:

“INSANLUK SE ZA INSANLUK VEŽE”

Ovu jednostavnu bosansku mudrost prvi put čuh danas, u mome domu izreče je mio gost, BRANKO ČEŠLJIĆ, odnedavno javna politička ličnost, poslanik u Općinskom vijeću rudarskoga Kaknja, a mimo toga, u redovnom zivotu, domaćin, poljodjelac, na svojoj zemlji, ostavštini svojih pređa, u selu Haljinići.

Niko mi neće vjerovati ako sad kažem da – nakon što je iz naših života otišao nenadmašni pripovjedač Ćamil Sijarić – nisam slušao boljeg pripovjedača od ovog mladog čovjeka, što mi, po godinama, gotovo da može biti unuk. Više od tri sata pričasmo jedan drugom, a da šta i o čemu nego o Bosni, našoj – i domovini i otadžbini. Molim da upamtite rečenicu koju mi pretkraj druženja reče ovaj fascinantni mladi čovjek:

“Ja ne bih rađao djecu u svijetu koji nema Bosne !”

Samo što mi suze ne suknuše niz obraze – stoji u objavi Sidrana.

(Kakanj-X)

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO