Kakanjac na čelu Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida ZDK

Savez ratnih vojnih invalida ZDK je dobio novo rukovodstvo na mandat od četiri godine. Na jučerašnjoj sjednici Skupštine, održanoj u Zenici, delegati su tajnim glasanjem za predsjednika Saveza izabrali Zakira Silajdžića iz Breze, zvanog Hodža, a na čelu Skupštine je Midhat Hodžić iz Kaknja. Izborni dio ove sjednice zasjenio je druge tačke dnevnog reda, poput izvještaja o radu i finansijama za prošlu, kao i program rada i finansiranja za ovu kalendarsku godinu. U periodu do održavanja ove sjednice bilo je lobiranja za izbor na čelne pozicije Saveza, ali je sve to manje važno u odnosu na probleme koji muče ratne vojne invalide ovog kantona, poput neujednačenih prava u Federaciji BiH koja po kantonima regulišu zakoni o dopunskim pravima boraca.

rvi-c

Ministaru za boračka pitanja u Vladi ZDK Fahrudinu Čolakoviću nije nebitno ko će predstavljati ovaj ali i druge boračke saveze i organizacije jer u rješavanju otvorenih pitanja i potreba bivših boraca i članova njihovih porodica ključnim smatra i dobu saradnju, korektan odnos i transparentnost u radu. Sve žemo lakše rješavati ako shvatimo da smo na istoj strani, smagtra ministar Čolaković, a predsjednik Saveza RVI Federacije BiH Esad Delić je naglasio da bez jedinstva boračka populacija teško može rješavati svoje probleme u današnejm bh. društvu.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar