Kakanjac kao nezavisni kandidat na izborima: Ja sam izabrao onaj teži put

  • Ja sam izabrao onaj teži put, put časti i čistog obraza bez da mi stranka određuje kad, za koga i za šta ću dizati ruku te da li smijem ili ne smijem izaći za govornicu –  napisao je to na svom profilu Evelin Bitić, nezavisni vijećnik u OV Kakanj.

Bitić je sa svojim prijateljima i poznanicima podijelio odluku o kandidovanju na predstojeće lokalne izbore, što je za sada prvi koji je hrabro i javno objavio svoju namjeru za kandidaturu.

U svom obraćanju je otkrio kako je imao ponude i desno i lijevo orijentisanih stranaka za kandidiranje u prvih pet na listi  pa čak i da bude nosilac liste. Nažalost, imena političkih subjekata koji su ponude slali nije otkrio.

  • Moji sugrađani Kakanjci želim da Vas obavijestim da će Kakanj ako Bog da za izbore ove godine imati nezavisnog kandidata za vijeće, koji će hrabro i sa gardom sam stati na crtu velikoj masi stranaka koje će da preplave Općinu svojim listama. Naime odlučio sam da odbijem nekoliko ponuda od lijevo pa i desno orijentisanih stranka, na nekima sam trebao biti nosioc na drugim među prvih pet – napisao je Bitić.

Na kraju kaže kako je izabrao teži put, put časti i čistog obraza  te da su stranke ovo društvo podijelile.

  • Ja sam izabrao onaj teži put, put časti i čistog obraza bez da mi stranka određuje kad, za koga i za šta ću dizati ruku te da li smijem ili ne smijem izaći za govornicu. Stranke su ovo društvo podijelile i odvele u put propasti i obezvrijedile svoju svrhu i vrijednosti za koje smo do sada znali. Svi oni koji misle da je dosta stranaka na ovom podnevlju i traže odgovornost od pojedinca na pravoj su adresi. Vaš nezavisni kandidat za bolje sutra – stoji u njegovoj objavi.

Moji sugrađani Kakanjci želim da Vas obavijestim da će Kakanj ako Bog da za izbore ove godine imati nezavisnog kandidata…

Gepostet von Evelin Bitic am Donnerstag, 25. Juni 2020

Bitić iz trenutnog mandata će ostati upamćen po inicijativi koja bi djelimično riješila gorući problem Kaknja – nedostatak parking mjesta u Kaknju, sa prijedlogom da se uradi građevinska konstrukcija sa betonskim potporcima sa lijeve i desne strane obale rijeke Zgošće na potezu od mosta kod Real centra do mosta na raskrsnici kod zgrade Općine.

Kakanj uskoro povećava kapacitet parking mjesta ?

 

Poznat po unikatnoj predizbornoj kampanji

Bitić je političku karijeru počeo u Demokratskoj fronti da bi kasnije ušao u OV Kakanj, nakon istupanja Sedmedina Amiđića tada aktuelnog vijećnika zbog prihvatanja mandata zastupnika u Skupštini ZDK, prema Izbornom zakonu BiH njegovo mjesto vijećnika je zauzeo sljedeći po broju glasova kandidat na listi DF-a za Općinske izbore 2016. godine.

U međuvremenu je Bitić prešao u stranku PDA, gdje je bio na listi za Skupštinu ZDK ali ta stranka nije prešla izborni prag.  Ulaskom u OV Kakanj Bitić je ‘prešao’ u nezavisne kandidate gdje i danas tako djeluje.

Evelin je široj javnosti postao poznat po svojoj unikatno planiranoj predizbornoj kampanji na način da je govorio da će „krasti, ali dati i narodu“  što je izazvalo ogromnu pažnju bh. javnosti.

  • Čin kandidature na ovim izborima nije neozbiljna stvar tako da ovo ‘neozbiljno’ pada u vodu odmah. Ko me shvatio, shvatio me. Ko nije, žao mi je što nije. Objave su većim dijelom satiričnog sadržaja kako bi skrenuo pažnju i rekao ono što politčari nikada neće reći u svojoj kampanji, tiču se političke situacije u našoj državi i načina rada sadašnjih političara kojima ovakve stvari prolaze već punih 25 godina, jedno pričaju tokom kampanje, a drugo na djelu. Tako da sam se ja odlučio za obrnutu varijantu kampanje – objasnio je tada Bitić.

 

Krčka se, krčka

‘Kuhinje’ političkih subjekata uveliko rade na izboru ili čak pripremanju kandidata za predstojeću kampanju i u konačnici izbore kako bi zauzeli što je više moguće pozicija u OV Kakanj.

Ako je suditi po informacijama iz kuloara, već je poznato koje stranke će izaći s kojim kandidatima za participiranje u OV Kakanj i koje osobe će biti ponuđene da vode ovaj grad kao najveća pozicija – načelnika općine Kakanj.

Iz poštovanja, računajući i činjenicu da određeni unutarstranački procesi nisu završeni ne želimo objaviti imena kako nekoga ne bi ugrozili ili čak stavili u prednost u odnosu na ostale kandidate.

 

(Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply