Kakanjac Amel Tuka je heroj Bosne i Hercegovine !! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina danas kasno poslijepodne je dobila novog sportskog junaka. To je Amel Tuka, Kakanjac, dugogodišnji član Atletskog kluba “Zenica”, 23-godišnji momak koji je na Europskom atletskom prvenstvu u Cirihu sjajnom trkom u kvalifikacijama, izborio plasman u polufinale planetarnog takmičenja na 800 metara. Amel je u 3. kvalifikacijskoj grupi osvojio 2. mjesto sa vremenom 1:48,07.

“Presretan sam i drago mi je što sam uspio obradovati svoje Bosance i Hercegovce, a posebno ljude koji vjeruju u mene i koji su uz mene od početka moje atletske karijere”, u uvodu iz Ciriha kaže Amel Tuka.

Kako smo i zaključili u našem izvještaju odmah nakon utrke u kojoj je Amel djelovao sigurno i pun samopouzdanja, stekao se dojam da je u sebi imao rezerve još puno i da je konkurencija to “zatražila” da bi Amel ubacio u brzinu više.

“Danas u trci sam se osjećao fantastično, bio sam siguran u sebe i svoju spremu. Moj trener Gianni Ghidini je došao posebno iz Italije da bude uz mene što mi je dalo dodatnu motivaciju. Takodjer moje kolege Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Kemal Mešić kao i trener Mehmed Skender su mi velika podrška ovdje. Takodjer, jako sam sretan što je došao i nas predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo da nas sve podri i pruži nam podršku. Sve je to na mene ostavilo pozitivan dojam i dalo mi dodatnu snagu”, kaže nam Tuka.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LlsZ6ukQ1Tk[/youtube]

Amele, pred tobom je “kratka” i vjerujemo lijepa ciriška noć, a sutra će cijela BiH biti uz TV ekrane. Polufinale kreće od 21,08 sati, ti si u 2. polufinalnoj grupi.

“Sutra će biti jako teško proći u finale jer svi su spremni i došli su sa jednim ciljem, a to je finale Europskog prvenstva. Ja ću sigurno dati sve od sebe, neću se štedjeti, a ostalo ćemo vidjeti sutra na stazi. Pozdrav svima u BiH i hvala vam na velikoj podršci”, zaključio je za naš portal Amel Tuka.

Podsjećamo, kako je BiH šampion u ranijim izjavama za Sportzdk.ba rekao da se osjeća odlično i spremno da postavi novi rekord BiH i ostvari rezultat karijere. Nadamo se da će se to desiti u srijedu, 13. augusta i da će to biti konačna potvrda da je Amel Tuka među svjetskom atletskom elitom. Sretno Amele!!!

10351595_852775521401898_7538607399797001109_n

sportzdk.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.