Kakanjac Ahmed Krnjić spreman postati vlasnik pojasa profesionalnog prvaka Evrope u kick boxu

Kakanjac ujedno i reprezentativac BiH Ahmed Krnjić borit će se u Bugarskoj za pojas profesionalnog prvaka Evrope u kick boxu (WAKO pro asocijacija).

U subotu 20. aprila Ahmed putuje sa ekipom u Sofiju gdje će odmjeriti snagu sa vrlo iskusnim bugarskim borcem Dejanom Topalskim, u kaktegoriji 88,6 kg.

Njegov protivnik biće iskusni bugarski borac i aktuelni prvak Dejan Topalski. Krnjić će borbu raditi u kategoriji 88,6 kilograma.

Foto: Ahmed Krnjić

Krnjić nije slučajno u borbi za pojas profesionalnog prvaka Evrope, jer na Svjetskom amaterskom prvenstvu održanom u Budimpešti osvojio je sjajno drugo mjesto odnosno srebrenu medalju. Uz medalju  iz Budimpešte, vlasnik je i  srebra sa Evropskog prvenstva održanog u Bratislavi prošle godine.

– Pripreme se završene dobro, bez nekih većih povreda, spreman sam i motivisan da pojas prvaka Evrope donesem u našu Bosnu, – kazao je Krnjić za Kakanj-x.com.

Na njegovom kalendaru za ovu godinu su i Državno prvenstvo BiH koje će se održati u maju, Balkanijada u Makedoniji i Svjetskom amatersko prvenstvo koje će biti održano u Sarajevu krajem tekuće godine.

 

 

(Kakanj-X)

 

 

Možda vam se svidi

avatar