Kakanj: Zbog počinjenog krivičnog djela obmane pri dobijanju kredita lice M.A. prijavilo lice Š.Š.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 20/21.08.2017. godine, u ulici Šerbin sokak, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u stan vlasništvo lica A.H., kojom prilikom je otuđena određena količina novca i nakita. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 19/20.08.2017. godine, u mjestu Donje Moštre, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica B.F., kojom prilikom je iz unutrašnjosti kuće otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 21.08.2017. godine, u 09,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila M.A. iz Kaknja i tom prilikom prijavila lice Š.Š. iz Kaknja, zbog počinjenog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti. Daljnji rad na dokumentovanju zaprimljene prijave poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 21.08.2017. godine, u 21,00 sati, od strane službenika Sektora kriminalističke policije , na parking prostoru benzinske pumpe u mjestu Goliješnica, prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka O69-E-337, u kojem se nalazilo lice K.A., rođeno 1992. godine, iz Tuzle, pronađene su dvije pvc vrećice sa bijelom, praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 109 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a na mjestu kontrole i pregleda je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply