U okviru obilježavanja Božićnih i Novogodišnjih blagdana, u kakanjskom Domu kulture održan je treći po redu Božićni koncert u organizaciji Gradske biblioteke Kakanj a pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Slavena Katičića.

Da ova večer bude posebna pobrinuli su se učenici Muzičke škole “Katarina Kosača Kotromanić” iz Žepča, područno odjeljenje Čatići – Kraljeva Sutjeska, kojeg vodi Marina Kovač, dok su skladbe na klaviru, gitari i trubi izvodili mladi kakanjski polaznici muzičkih sekcija. Na klaviru su nastupali Nives Bojić, Ismihana Vehab, Ana Marić, Sara Pezer, Marija Šain-Pavlić, Dario Šipić i Franjo Duvnjak,Mlada kakanjska gitaristička nada Ahmed Neimarlija nastupa s kompozicijom Pastorala, a budući kakanjski akademski muzičari, Melika Buza (klavir) i Benjamin Drijenčić (truba) također će predstavit svoja umijeća muziciranja publici na predstojećem koncertu.

Vokalnim izvedbama ove večeri su se kakanjskoj puiblici predstavili Ana-Marija Tomić, Martina Jozinović i Vesna Tomičić uz muzičku pratnju Perice Ramljaka i Bartolomeja Stankovića.
Cijela večer je protekla u blagdanskom raspoloženju koju su na scenu donijeli mladi voditeljski par Martina Andrijević koja je recitirala i Božićne poezije, te Dario Šipić. Župni zbor “Sveta Cecilija” iz Kaknja pod vodstvom sestre Berte Antunović otpjevao je najljepše Božićne pjesme.

kakanj-x

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj