Kakanj-x.com poklanja oglasni prostor fabrici deterdženata “Dita” Tuzla

0
297

Protekla sedmica pored crne hronike u centru pažnje našla se i tuzlanska fabrika deterdženata Dita.

Sve je počelo kada je šefica  Službe kontrole kvaliteta Jasminka Delić za portal Faktor.ba izjavila kako Dita trenutno nema novca za reklamiranje.

“Potražite nas na policama, naše detrdžente Arix tenzo, Idu, čuveni 3-de… Mi još nemamo novca da se reklamiramo”, izjavila je  Delić za Faktor.

Upravo ta izjava probudila je u građanima Bosne i Hercegovine uspavani, pravi i istinski patriotizam i želju za podržavanjem domaćih kompanija.

Podsjetimo, radnici nekadašnjeg privrednog giganta godinama su danonoćno čuvali imovinu fabrike vjerujući čvrsto da će ponovo doći dan kada će pokrenuti svoje pogone, započeti proizvodnju i na kraju živjeti od svog rada.

Uspjeli su, trotoar i asfalt ispred zgrade Vlade TK, Skupštine TK i pravosudnih institucija zamijenili su radnim mjestima.

Veliki podršku i pomoć Diti već je pružila kompanija Bingo i druge kompanije. Posebno je izražena podrška na društvenim mrežima te od strane brojnih internet medija koji pružaju svoje oglase prostora besplatno !

Iako su u stečaju, 75 radnika Dite uspijeva da zaradi za plate i doprinose, uz to pokrivaju nabavku sirovina i troškove proizvodnje. Dobili su i međunarodni certifikat ISO 9001, što garanitira kvalitet na međunarodnom nivou Još uvijek se nije pojavio ozbiljan strateški partner zainteresovan za kupovinu tuzlanske fabrike detrdženata “Dita” čiji se proizvodi putem trgovačkih lanaca distribuiraju širom BiH, istovremeno se vode i razgovori da se počne sa izvozom u Srbiju, te da se produži saradnja na Kosovu.

U znak podrške radnicima fabrike deterdženata “Dita“ Tuzla, internet medij Kakanj-X.com odlučio je besplatno ustupiti jednomjesečno marketing oglašavanje ovoj kompaniji na jednoj od najatraktivnijih pozicija na portalu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here