Kakanj: Vozač vozila upućen na vanredni tehnički pregled, a saputnik u vozilu policijskim službenicima ponudio novčanicu od 20,00 KM

0
Foto: Kakanj-X / Arhiv

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.10.2017. godine, u vremenu od 04,50 do 06,30 sati, u ulici Sarajevska kod broja 113, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf II”, registarskih oznaka J27-E-122, vlasništvo lica Č.E., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 26.10.2017. godine, u ulici Lukovo polje, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica T.M., iz kojeg je tom prilikom otuđen novac, neutvrđena količina srebrenog nakita i tablet marke “Samsung”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 25/26.10.2017. godine, u ulici Oruča, izvršena je teška krađa u vjerski objekat – tekiju, iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina knjiga, odjevnih predmeta i drugih sitnih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 26.10.2017. godine, u 10,40 sati, u ulici 311. lahke brigade, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka O65-A-379, kojim je upravljao T.A., dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice T.Z., oba lica iz Sarajeva. Prilikom kontrole, vozač sa vozilom je upućen na vanredni tehnički pregled kojom prilikom je lice T.Z. policijskim službenicima ponudilo novčanicu od 20,00 KM. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 26.10.2017. godine, u 04,00 sati, u mjestu Sivša, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Mali”, vlasništvo lica B.N., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina cigareta i sitnog novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora. (Izvor: MUP ZDK)