10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Kakanj: Vlasnik UO “Selfie” prijavio povredu pečata

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (6), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 04.02. do 08.02.2017. godine, u mjestu Pojske, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo R.Đ., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08.02.2017. godine, u ulici Londža, u prostorijama kasina „Admiral”, od strane lica K.E. iz Zenice, izvršeno je razbijanje stola za rulet. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I.

Dana 08.02.2017. godine, u ulici Mejdandžik, od strane lica M.M. iz Zenice, izvršen je fizički napad na D.S. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 08.02.2017. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo P.I., iz kojeg je tom prilikom otuđen laptop i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 08.02.2017. godine, u Policijsku stanicu Kakanj obratio se H.F. iz Kaknja i prijavio da je dana 07.02.2017. godine, od strane nepoznatog lica došlo do povrede pečata na njegovom ugostiteljskom objektu “Selfie“, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, nakon što je istog dana navedeni objekat zapečaćen od strane Kantonalnog poreznog ureda Zenica. Policijski istražitelji su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

- MARKETING -
IzvorMUP ZDK

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO