Kakanj – Vehabi: Slijetanje vozila sa kolovoza, saputnik zadobio teške tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

 

Zenica

Dana 16.10.2014. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa na naročito drzak način, tako što su prišla licu G.M. iz Zenice, te uz upotrebu fizičke snage od istog otuđila određenu količinu novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 15.10.2014. godine, oko 22,50 sati, u ulici Prve zeničke brigade, ispred ugostiteljskog objekta „Terc“, od strane lica S.S. i B.Đ. izvršen je fizički napad prema licu A.A., svi iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Službenici uniformisane policije su lišili slobode lice S.S., dok se B.Đ. udaljio sa lica mjesta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Breza

Dana 16.10.2014. godine, u Policijsku stanicu Breza obratio se K.E. iz Breze i prijavio da su lica Č.S. i Č.N., oboje iz Breze, iz stana u njegovom vlasništvu izvršila krađu dva mobilna telefona, te novčanik u kojem se nalazio određeni iznos novca, lična dokumenta i bankovne kartice. Istražitelji Policijske stanice Breza su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Tešanj

Dana 15/16.10.2014. godine, u ulici Tabačka, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf 4“, registarskih oznaka O32-T-057, vlasništvo D.S. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

 

Kakanj

Dana 16.10.2014. godine, na regionalnom putu u mjestu Vehabi, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka K87-O-661, kojim je upravljao Đ.D. iz Kaknja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio lake tjelesne povrede, dok je saputnik Đ.-B.N. zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije. 

Žepče

Dana 16.10.2014. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka T84-M-235, kojim je upravljala V.A. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo marke „Opel-Kadet“, registarskih oznaka 686-J-813, kojim je upravljao I.M. iz Doboja. Tom prilikom, lice S.D., saputnik u vozilu „Opel-Kadet“, zadobilo je teške tjelesne povrede, dok su navedeni vozači zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče. 

Na području Kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je 11 lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.