Kakanj: Uz prijetnju nožem iz kase otuđili oko 230 KM, i neutvrđenu količinu raznih vrsta cigareta

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u  devet slučajeva, jedno lice je  zadobilo lakše tjelesne povrede.  

U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Na području ZE-DO kantona izvršeno je 8 krivičnih djela.

PS Centar

Dana 17.10.2014.godine, u 09.30 sati u ul.Jevrejska kod br.3,općina Zenica, izvršen je fizički napad na K.H. rođ.1997.godine, učenik II gimnazije u sklopu Ekonomske  škole, a od strane učenika I gimnazije iste škole T.A.  rođ.1999.godine.U fizičkom napadu prilikom pada lice K.H. zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma nosne kosti i povrede podlaktice.Konstatovane u KB Zenica.Od strane službenika uniformisane policije sačinjena službena zabilješka. 

PS Kakanj

 Dana17.10.2014.godine,u 02,55 sati,u mjestu D.Lučani,općina Kakanj, izvršeno je razbojništvo nad H.N. iz Zenice,radnikom benzinske pumpe Brkić Petrol, od strane dva NN maskirana lica sa crnim kapama na glavi(fantomkama) od kojih je jedan imao nož u ruci, a drugi ćekić.Te uz pretnju nožem iz kase otuđili oko 230 KM u raznim apoenima i neutvrdjenu količinu raznih vrsta cigareta, te se udaljili u nepoznatom pravcu. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj u prisustvu tužioca. 

PS Maglaj

Dana 16/17.10.2014.godine, u vremenskom periodu od 18,00 sati do 07,30 sati, u ul.Aleja Ljiljana,općina Maglaj,izvršena je teška krađa u Osnovnu školu Maglaj,iz koje je tom prilikom otuđena jedna  plazma marke “Panasonik” “42”,te jedan kofer sa natpisom “SDS” u kojem se nalazila bušilica marke”Bosh”,plave boje,jedna manja bušilica crvene boje marke “Einhel”,manja bušlica marke”Agojama”,plave boje i jedna brusilica NN marke.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj uz upoznavanje tužioca. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA           

            Na području Ze-Do kantona dogodila se 17 saobraćajnih nezgoda, u dvije SN, jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.  

POŽARI  I  EKSPLOZIJE 

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i  eksplozija. 

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.