Kakanj: Upravljao vozilom bez odgovarajućih registarskih tablica

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (5).

Zenica

U vremenskom periodu od 23.03. do 24.03.2015. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka E14-J-078, vlasništvo Š.R. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 24.03.2015. godine, oko 16,30 sati, u ulici Branilaca, u sportskoj kladionici „Sport“, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je lice Š.T. iz Visokog zadobilo teške tjelesne povrede. U 19,30 sati, zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju navedenog krivičnog djela, slobode su lišeni i zadržani u službenim prostorijama L.K. i K.A., oba iz Visokog. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 24.03.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršenom kontrolom od strane policijskih službenika putničkog motornog vozila marke „VW-Golf”, registarskih oznaka 750-K-349, kojim je upravljao P.A., utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 24.03.2015.godine, u mjestu Maljevići, došlo je do tuče između E.M. i H.H., kojom prilikom su oba lica zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Maglaj

U toku noći 23/24.03.2015. godine, u ulici Civilnih žrtava rata, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije, vlasništvo M.M., iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina elektro alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.