Kakanj: U ulici Alije Izetbegovića izvršena krađa vozila, vlasništvo A.D.

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U periodu od 22.01. do 25.01.2016. godine, u ulici Sarajevska, u krugu preduzeća „Metalno“, izvršena je teška krađa u alatnicu, iz koje je otuđena određena količina raznog alata i pribora, te bakarnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 25.01.2016. godine, u ulici Pehare, od strane lica M.M. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem stakla na kući, vlasništvo Ž.F. Policijski službenici Policijske stanice Centar lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice M.M., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 25.01.2016. godine, u ulici Sarajevska, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa na naročito drzak i opasan način nad radnicom kioska „Keno“, kojom prilikom su sa pulta otuđila metalnu ladicu u kojoj se nalazio novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 24/25.01.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka A49-O-851, vlasništvo A.D. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 25.01.2016. godine, u mjestu Radovlje, od strane nepoznatog maskiranog lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad M.A. iz Žepča, kojom prilikom je od iste otuđilo torbicu u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 25.01.2016. godine, u naselju Berek, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.H., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)