Kakanj: U Sopotnici ukraden novac | Kod lica S.M. pronađena opojna droga

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

U toku noći 25/26.01.2015. godine, u mjestu Sopotnica, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo H.F., iz koje je od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, te su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 26.01.2015. godine, u 19,45 sati, u mjestu Malješ, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Peugeot”, registarskih oznaka A37-O-070, kojim je upravljalo lice M.A. iz Kaknja, a u vozilu se nalazilo i lice S.M., rođeno 1987. godine, iz Kaknja, kod kojeg je prilikom kontrole i pregleda pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice S.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

Breza

Dana 26.01.2015. godine, u 22,05 sati, u mjestu Banjevac, u dvorište kuće vlasništvo M.O. je od strane nepoznatog lica bačena i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na fasadi kuće, dok povrijeđenih lica nije bilo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza i službenika Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 26.01.2015. godine, u 13,15 sati, na regionalnom putu Visoko –Kakanj, u mjestu Donja Zimča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Toyota”, registarskih oznaka E37-K-433, kojim je upravljalo lice B.J. iz Kaknja, putničko motorno vozilo “Renault”, registarskih oznaka M51-T-705, kojim je upravljala G.E. iz Visokog i putničko motorno vozilo “Škoda Octavia”, registarskih oznaka 555-T-056, kojim je upravljao A.M. iz Zenice. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač A.M. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, dok je lice S.H. zadobilo teške tjelesne ozljede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.