Kakanj: U Roščevini izvršeno razbojništvo nad licem H.K.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 14.09.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, prilikom pregleda lica Č.E. i J.I., oba iz Zenice, pronađena su tri paketića od pvc folije i četiri paketića od alu folije, u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama. 

Kakanj

U toku noći 13/14.09.2014.godine, u mjestu Roščevina, od strane nepoznate osobe izvršeno je razbojništvo nad H.K., koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj i Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. 

Žepče

Dana 14.09.2014. godine, u mjestu Bukovik, u diskoteci „Virus“, izvršena je krađa određene količine novca iz torbice, vlasništvo D.I. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.