Kakanj: U Obrima saobraćajna nesreća, u ulici Branilaca krađa motorne pile vlasništvo JP “Elektroprivreda BiH”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2). 

Zenica

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u apoteku “Zeni-Lijek”, iz koje je tom prilikom otuđena kasa sa novcem, te neutvrđena količina lijekova. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Hamdije Kreševljakovića, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršen je pregled lica M.E. iz Zenice, kod kojeg je tom prilikom pronađeno pet paketića sa suhom biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 6,9 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Jalimamov put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.M. iz Zenice, iz kojeg je tom prilikom otuđena štedna knjižica, te određena količina novca i zlatnog nakita. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Goraždanska, na pijaci, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo F.I. iz Zenice. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Crkvice, u istoj ulici, zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično djelo slobode je lišena Š.R. iz Sarajeva, nad kojom je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Branilaca, iz kruga u vlasništvu JP „Elektroprivreda BiH”, izvršena je krađa motorne pile. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Maglaj

Dana 11.05.2016. godine, u mjestu Kosova, iz putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarskih oznaka E59-K-724, vlasništvo A.F., izvršena je krađa koverte u kojoj je nalazila određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 11.05.2016. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je u vremenskom periodu od 08.05. do 11.05.2016. godine, u mjestu Gornji Lug, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo K.M., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 11.05.2016. godine, u mjestu Obre, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW Jetta”, registarskih oznaka A65-M-422, kojim je upravljao I.U. iz Kaknja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply