Kakanj: U kladionici BH Play ukraden novac i određen broj kartica za telefonske dopune

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđanih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 21.02.2016. godine, u mjestu Jezero, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo M.V. iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđen određen iznos novca, jedan srebreni lančić i jedan mobilni telefon. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 21.02.2016. godine, u 20,30 sati, u mjestu Mlini, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo K.R., iz koje je tom prilikom otuđen jedan LCD monitor, određena količina zlatnog nakita i jedan ručni sat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 21.02.2016. godine, u 19,05 sati, u Dom zdravlja Visoko se obratilo lice H.N. iz Visokog, kod kojeg su izvršenim pregledom konstatovane povrede, koje je prema izjavi lice zadobilo prilikom fizičkog napada izvršenog u mjestu Kondžile, od strane četiri nepoznata lica. Na mjestu izvršenog napada je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 21.02.2016. godine, u 19,55 sati, u ulici Alije Izetbegovića, u sportskoj kladionici “BH Play” izvršeno je krivično djelo razbojništvo od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, kojom prilikom je otuđen novac i određen broj kartica za telefonske dopune. Na mjestu razbojništva je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, pod nadzorom  dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Maglaj

Dana 21.02.2016. godine, u 12,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratila A.S. iz Maglaja i prijavila da je u mjestu Mladoševica, sa parcele vlasništvo A.J., od strane nepoznatog lica otuđeno hiljadu komada zasada maline. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 21.02.2016. godine, u 16,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratio B.S. iz Maglaja i tom prilikom prijavio da je u mjestu Misurići, sa parcele koja je njegovo vlasništvo, od strane nepoznatog lica otuđeno pet stotina komada zasada maline. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica lakše povrijeđena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar