Kakanj: U Gornjem Banjevcu otuđena lovačka puška

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je

jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02/03.02.2015. godine, u mjestu Jelina, izvršena je krađa određene količine vijaka sa željezničke pruge. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 03.02.2015. godine, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da je u posljednih deset dana, u mjestu Gornji Banjevac, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo K.P., iz koje je tom prilikom otuđena lovačka puška. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

U toku noći 02/03.02.2015. godine, u ulici Stara Kula, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Nissan-Murano“, registarskih oznaka 899-A-779, vlasništvo F.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Olovo

Dana 03.02.2015. godine, u mjestu Olovske Luke, službenici uniformisane policije su zapazili zaustavljeno putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka T17-M-729, pored kojeg su se nalazili D.M. i Š.N., oba iz Tuzle. Prilikom vršenja kontrole i legitimisanja lica, te provjera za vozilo, utvrđeno je da je isto otuđeno na području općine Tuzla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, dok su navedena lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a vozilo prevezeno na parking prostor Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 03.02.2015. godine, u ulici Blatuša, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A29-M-041, kojim je upravljao B.L. iz Zenice, i pješak H.F. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.