Kakanj: U Čatićima izvršen pretres kuće koju koristi lice B.M.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 17 slučajeva: prosjačenjem (12), naročito drskim ponašanjem (2), tučom (1), fizičkim napadom na drugog (1) i propuštanjem dužnog staranja o maloljetniku (1). Tom prilikom, četiri lica su zadobila lake tjelesne povrede. U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 13.01.2016. godine, oko 02,20 sati, u ulici Goraždanska, došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Usljed detonacije pričinjena je materijalna šteta na kući, vlasništvo S.E., kao i na kući i putničkom motornom vozilu marke „VW-kombi“, registarskih oznaka K65-O-070, vlasništvo K.S. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 13.01.2016. godine, u mjestu Čatići, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, policijski službenici Policijske stanice Kakanj izvršili su pretres kuće koju koristi lice B.M., kojom prilikom su pronašli 15 paketića od alu-folije, dvije pvc kutije i jednu pvc vrećicu sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice B.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 13.01.2016. godine, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, izvršena je teška krađa u trgovački centar „Konzum“, odakle je otuđena neutvrđena količina prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 13.01.2016. godine, u mjestu Bistrica, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „Emili-Commerc“, vlasništvo P.M., odakle je otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply