Kakanj: Tri maskirana lica opljačkala radnika trgovačke radnje "Lašva ČS"

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.01.2015. godine, u 16,05 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obavještena da je iz kruga Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, preskakanjem preko ograde, pobjeglo osuđeno lice T.S. iz Zenice. Operativnim radom policijskih službenika na terenu, te u koordinaciji sa službenicima Kazneno-popravnog zavoda, navedeno lice je locirano u ulici Odmut, gdje je u 19,40 sati i lišeno slobode, te predato službenicima Zavoda.

Kakanj

Dana 05.01.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, od strane tri maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnikom veleprodajne trgovačke radnje „Lašva ČS”, kojom prilikom su navedena lica od istog otuđila novčanik sa novcem-dnevnim pazarom, te određenu količinu raznih vrsta cigareta. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 05.01.2015. godine, u 20,05 sati, u naselju Stara Nemila, ispod podvožnjaka na putu M-17, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke „Higer“, registarskih oznaka K84-T-360, vlasništvo firme „Zenicatrans“, kojim je upravljao P.E. iz Zenice, i pješaci H.A., rođena 1980. godine, iz Nemile, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, i H.A., rođena 2009. godine, iz Nemile, koja je na licu mjesta smrtno stradala. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su poduzete aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih okolnosti naznačene saobraćajne nezgode, kao i uzroka iste.

Na području Kantona dogodilo se još 18 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.