Kakanj sutra bez struje, vode i grijanja

0
Kakanj-X.com

Početkom sedmice niko nije mogao ni slutiti da će se ovo dogoditi.

U periodu kada se širom Bosne i Hercegovine proglašavaju epizode zbog zagađenja zraka  u Kaknju će biti i tri koraka više ka otežanoj svakodnevnici.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Naime,  nakon što je u tekućoj sedmici gradska jezgra ostala bez električne energije, zbog kako nezvanično saznajemo velikog kvara, najavljeni su novi prekidi u isporuci električne energije na preko 100 lokacija. Lokacije na kojima će sutra doći do obustave električne energije možete pogledati klikom OVDJE.

Kako su iz zeničke podružnice najavili ovustavu električne energije tako je najavljeno da u cijeloj općini doći i do obustave isporuke vode.

Saopćenje JP Vodkom

Obavještavamo korisnike naših usluga, na osnovu objava iz medija, da su iz Elektrodistribucije Zenica  najavili prekid snabdijevanja električnom energijom na gotovo cijelom području općine Kakanj, u nedjelju 19. januara u terminu od 8 do 15 sati.

Tim povodom očekujemo i najavljujemo da će, ukoliko dođe do nestanka električne energije, doći i do prekida isporuke vode onim područjima na kojima se vodosnabdijevanje vrši putem pumpnih stanica.

Neke zone ne zavise od snabdijevanja strujom i one će imati urednu isporuku vode.

Dežurna smjena će u nedjelju nakon dolaska električne energije postepeno puštati u ponovni rad pumpne stanice na terenu i to za naselja Tičići, Varda, 4.juli, Barev Do, Pope, Lozančići, Demiri, Bukovlje, kompletna Ričica, Bjelavići, Bare – Novo naselje i Brus.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju i podsjećamo da se za dodatne informacije i prijave mogu obratiti na dežurni broj 060 32 97 744  ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

Obavještenja iz JP Grijanje

Veći dio stanovništva sutra ostaje bez struje i vode, dok će pojedinci ostati i bez toplotne energije.

– Obavještavamo potrošače toplotne energije iz sistema daljinskog grijanja sa područja: Toplotne podstanice Hrasno, da će doći do kratkotrajnog prekida u isporuci toplotne energije iz razloga iznenadnih puknuća na  toplovodnom sistemu daljinskog grijanja.

Ekipe montera JP “Grijanje” d.o.o. Kakanj su na terenu i vrše sanaciju puknuća. Očekujemo skoriju normalizaciju u isporuci toplotne energije.

Zbog velikog gubitka vrele ekipe montera tragaju i za puknućima na području TP Doboj i TP 5. U subotu 18.01.2020. od strane dežurnih ekipa JP Grijanje planirana je sanacije četiri puknuća na području TP Doboj na grani 3. Obavještavamo korisnike usluga SDG da će doći do obustave u isporuci toplotne energije do sanacije ovih puknuća – saopćeno je iz JP Grijanje d.o.o..

Tako  će građani imati jedinstven slučaj u posljednjih nekoliko godina, jedan dan na određeno vrijeme će biti bez struje, vode i toplotne energije.