Kakanj: Saobraćajna nezgoda u Karaulskom Polju, S.M. zadobila teške tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Visoko

Dana 01/02.12.2015. godine, u mjestu Kološići, iz traktora marke „IMT“, vlasništvo B.Z., izvršena je krađa akumulatora. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 02.12.2015. godine, u ulici Kulina bana, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo D.A., iz koje je tom prilikom otuđen laptop, te sef u kojem se nalazila neutvrđena količina novca i nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 02.12.2015. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je u posljednja dva mjeseca, u mjestu Novi Šeher, izvršena teška krađa u porodičnu kuću, vlasništvo Đ.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 02.12.2015. godine, u mjestu Karaulsko Polje, na regionalnom putu, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A30-M-844, kojim je upravljao J.H. iz Kaknja. Tom prilikom, saputnica S.M. iz Kaknja zadobila je teške tjelesne povrede, dok su navedeni vozač, te saputnici S.K. i M.S. zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply