Kakanj: Saobraćajna nezgoda u Bilješevu, pješaci zadobili teške tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 27.11.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u pokušaju parkiranog putničkog motornog vozila marke „VW-Jetta”, registarskih oznaka A01-O-982, vlasništvo L.M. iz Kaknja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Visoko

U toku noći 26/27.11.2016. godine, na parking prostoru u naselju Luke, sa putničkog motornog vozila marke “Citroen-Picaso”, registarskih oznaka T50-O-316, vlasništvo Č.H. iz Visokog, izvršena je krađa registarskih tablica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 27.11.2016. godine, u mjestu Jelah, u ugostiteljskom objektu “Elit”, od strane T.A. iz Tešnja izvršen je fizički napad na B.S. iz Tešnja. Tom prilikom, B.S. je zadobio teške tjelesne povrede. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 27.11.2016. godine, na putu M-4, u mjestu Rosulje, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka NM ND 237, kojim je upravljao D.A. iz Žepča. Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 26/27.11.2016. godine, u mjestu Željezno Polje, izvršeno je bušenje pneumatika na teretnom motornom vozilu marke „Man“, registarskih oznaka E08-T-672, vlasništvo firme „Poljar“ Žepče. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 27.11.2016. godine, na magistralnom putu Zenica-Kakanj u mjestu Bilješevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Toyota”, registarskih oznaka E83-A-009, kojim je upravljao M.I. iz Olova, i pješaci S.H. iz Kaknja i Š.F. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni pješaci zadobili su teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply