Kakanj: Saobraćajna nezgoda na regionalnom putu Kakanj-Brnjic

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave Žepče (2).

Kakanj

Dana 28.01.2016. godine, od strane službenika uniformisane policije, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka O53-T-036, kojim je upravljao T.Z. iz Kaknja, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 27/28.01.2016. godine, u ulici Željeznička, izvršena je teška krađa u kontejner, vlasništvo firme „Fazum gradnja“, iz kojeg je tom prilkom otuđena određena količina raznog građevinskog alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 28.01.2016. godine, na regionalnom putu Kakanj-Brnjic, u mjestu Skretnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke „Mercedes“, registarskih oznaka T25-O-835, kojim je upravljao D.Z. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M38-O-808, kojim je upravljao R.S. iz Kaknja. Tom prilikom, saputnik u vozilu „VW-Golf“, P.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su navedeni R.S. i suvozač R.Z. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply