Kakanj: Saobraćajna nesreća u Roščevini, vozač zadobio teške tjelesne povrede

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zavidovići

Dana 04.02.2015. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka CEHM047, vlasništvo Č.E. iz Zavidovića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 04.02.2015. godine, u mjestu Liješnica, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka 198-E-405, kojim je upravljao B.A. iz Maglaja, kojom prilikom je utvrđeno da navedene registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Lice B.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 04.02.2015. godine, na autoputu A-1 u mjestu Roščevina, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka M89-T-664, kojim je upravljao M.S. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je saputnik M.N. zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.