Kakanj: Saobraćajna nesreća u Rasadniku, vozač D.S. zadobio teške tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26.10.2014. godine, na dionici pruge Jelina-Vranduk, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje javnog prometa, tako što je na tračnicama, od strane nepoznatog lica ili više njih, vršeno rezanje i sječa drvenih trupaca. U navedene trupce je udarila lokomotiva koja se kretala navedenom dionicom pruge, te je na istoj tom prilikom pričinjena veća materijalna šteta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

Visoko

Dana 26.10.2014. godine, u Policijsku stanicu Visoko obratio se Š.E. iz Visokog i prijavio da je u toku noći 24/25.10.2014. godine, u mjestu Mulići, izvršena teška krađa u garažu, vlasništvo istog, kojom prilikom je otuđena određena količina raznog električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. 

Olovo

Dana 26.10.2014. godine, u Policijsku stanicu Olovo obratio se S.M. iz Olova i prijavio da je dana 25.10.2014. godine, u ulici Školska, otuđeno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf 4“, registarskih oznaka T89-E-492, vlasništvo navedenog lica. Istražitelji Policijske stanice Olovo su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 26.10.2014. godine, u ulici Aleja šehida, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Citroen“, registarskih oznaka J67-O-654, kojim je upravljala E.-I.A. iz Zenice, i pješak I.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

Kakanj

Dana 26.10.2014. godine, u mjestu Rasadnik, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-kombi“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao D.S. iz Kaknja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je saputnik M.M. iz Kaknja zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.