Kakanj: Samoranjavanje upotrebom vatrenog oružja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kriminalitet

Kakanj
Dana 21.06.2017. godine, u 17,40 sati, u ulici Alije Izetbegovića, u stanu vlasništvo lica B.E., došlo je do samoranjavanja istog upotrebom vatrenog oružja-pištolja. Tom prilikom lice B.E. je zadobilo prostrijelnu ranu lijeve nadkoljenice, kod kojeg je u Domu zdravlja Kakanj konstatovana lakša tjelesna povreda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj
U periodu od 19. do 21.06.2017. godine, u mjestu Jablanica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica M.M. iz Maglaja. Tom prilikom je na objektu pričinjena materijalna šteta, dok otuđenih predmeta nije bilo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo
Dana 21.06.2017. godine, u 11,10 sati, u službene prostorije Policijske stanice Olovo je pristupilo lice K.N. iz Olova i prijavilo da je dana 20.06.2017. godine, od strane nepoznatog lica, izvršena krađa u prostorijama svlačionice OŠ “Olovo” u Olovu, te da je tom prilikom iz ruksaka otuđen mobilni telefon marke “Samsung”, koji je koristio njegov maloljetni brat. Zaprimljena je prijava od strane policijskih službenika, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Saobraćaj

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar