Kakanj: Sa putničkog motornog vozila marke „VW Golf A-IV”, otuđene registarske oznake

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Kakanj

Dana 12.06.2016. godine, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da su u posljednjih 20 dana, na parking prostoru u ulici Alije Izetbegovića, sa putničkog motornog vozila marke „VW Golf A-IV”, vlasništvo B.A. iz Kaknja, otuđene registarske oznake E65-K-732. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 11/12.06.2016. godine, u mjestu Krčevine, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo B.H. iz Sarajeva, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina električnog kabla i aluminijska TV antena. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

Dana 12.06.2016. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, od strane lica P.S. izvršeno je krivično djelo ozbiljnom prijetnjom prema licu I.S. iz Zavidovića. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

[bar group="4078"]