Kakanj: Prilikom pretresa kuće pronađena marihuana, ručna bomba, digitalna vaga

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 17.02.2017. godine, u 03,16 sati, u ul. Kamberovića čikma, Grad Zenica, na magistralnom putu M-17, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva u pokušaju uz prijetnju vatrenim oružjem nad radnicima benzinske pumpe “Energopetrol”. Intervencijom policijskih službenika, na Kamberovića polju je slobode lišeno lice S.D. iz Zenice koji se dovodi u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Daljom pretragom terena u ul. D.Imamovića kod br. 3 pronađeno je i pmv “Fiat punto” bez reg.oznaka, a pored istog vatreno oružje-pištolj. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP PU I, kojim je rukovodio dežurni tužilac.

Kakanj

Dana 17.02.2017. godine, vremenu od 14,15 do 15,30 sati, po naredbi Općinskog suda Kakanj od strane policijskih službenika izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi Z.A. lociranih u Kakanju. Prilikom pretresa pronađena je vrečica u kojoj se nalazila suha zeljasta tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna ručna bomba M 75 tzv. kašikara, digitalna vaga, 27 paketića suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Za navedene predmete utvrđeno je da pripadaju B. A. iz Kaknja, koji je lišen slobode. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

Dana 16.02.2017. godine u vremenu od 16,00 do 20,00 sati, u mjestu Lovnice, općina Zavidovići, od strane lica M.H. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom M.M. iz Zavidovića. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Možda vam se svidi

avatar