Kakanj: Prilikom kontrole vozila pronađena droga; izvršeno razbojništvo u kladionici

0

Dana 10.09.2015. godine, u ulici Branilaca, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su vršili poslove kontrole učesnika u saobraćaju.

Prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Audi”, registarskih oznaka J26-M-393, kojim je upravljao J.I., kod suvozača T.D. pronađena je suha biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice T.D. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka K07-A-520, kojim je upravljao R.A. iz Visokog, pronađena je pvc vrećica u kojoj se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu. Lice R.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 10.09.2015. godine, u ulici Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade, u sportskoj kladionici „Zmajevi“, od strane jednog nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo određenu količinu novca. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. (MUP ZDK)