Kakanj: Pokušaj krađe u trgovačkom centru “Bingo”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Kakanj

Dana 16.02.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u trgovačkom centru „Bingo“, od strane zaštitara zadržano je lice M.D. iz Sarajeva, koje je pokušalo izvršiti otuđenje određene količine prodajnih artikala. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su navedeno lice lišili slobode, te priveli u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 16.02.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u prostorijama sportske kladionice „Zmajevi“, od strane dva nepoznata maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom naveden kladionice, kojom prilikom su nepoznata lica otuđila određenu količinu novca. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply